Vinner av Frivilligprisen 2023

Årets prisgalla i Askøy kommune ble avholdt i går 18.april i Kipo kultursal og frivilligprisen var en av prisene som ble delt ut.

Hvert år er styret i Kleppestø Frivilligsentral jury for hvem som skal vinne årets Frivilligpris. Nominasjonene må komme inn før 1.november og oppfylle statuttene. 

For å kunne få prisen må man blant annet være «en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer, pågangsmot og/eller i frivillig arbeid har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn.». 

For 2023 kom det inn hele 17 nominasjoner og det ble en god diskusjon på styremøtet i november.

Det er utrolig mange flotte frivillige ildsjeler og organisasjoner på Askøy, og alle nominasjonene var grundig begrunnet med hvorfor akkurat de eller den organisasjonen fortjente prisen. 

Styret valgte å trekke frem Askøydemensforening ved Marit Breivik sitt mangeårige og brennende engasjement for mennesker med demenssykdom og deres pårørende. Inspirerende er det også at de har startet opp et eget demenskor i 2023. Marit har vært leder siden oppstart i 2009. Sammen med de frivillige i Askøy Demensforening jobber de for at personer med demenssykdom skal ha en god livskvalitet. Lokallaget arrangerer aktiviteter på sykehjem, samtalegrupper og temakvelder. 

Marit har også vært aktiv i sangkoret Kormix og tidligere vært styreleder der. En erfaring som kommer godt med på øvelsene hver tirsdag med Demenskoret. 

Når Marit kom ut på scenen for å ta imot prisen fikk hun stor applaus og enda større applaus fikk Demenskoret når de kom ut for å opptre. Koret sang to sanger og det ble allsang på «Optimist» av Jan Teigen. Demenskoret fikk den største og lengste applausen og ble klappet av mens de gikk av scenen.  Flere var tydelig rørt av sangene de hadde valgt. 

Styret takker Marit og Askøy Demenforening for den viktige jobben de har gjort og gjør for Askøysamfunnet.

Les mer i Askøy24 her: Marit vant Frivilligprisen

Les mer i Askøyværingen her: Marit (71) vant frivillighetsprisen: – Gleden ved å hjelpe er nesten ubeskrivelig


Demenskoret sammen med korleder Stina Vikøyr Sigvaldsen (Bilde tatt av Aasa Hamre)

Forsidebildet er tatt av /Askøy24

2024 © Kleppestø Frivilligsentral