Generasjonslekene Askøy

Askøy Frivilligsentraler og samarbeidspartnere inviterer til storslått aktivitetsdag på Kleppestø lørdag 26.august! Vi er etter en søknadsrunde valgt ut til å arrangere Generasjonslekene i 2023 med hjelp fra Senteret for et aldersvennlig Norge. Det blir en flott dag duket for lek og moro for alle Askøyværinger, uansett alder!

Aldersgruppe: For alle

Møteplass for mangfold og inkludering

Senteret for et aldersvennlig Norge og Norges Frivilligsentraler, gjentar suksessen fra 2022, og har invitert landets kommuner og frivilligsentraler til å søke om å få hjelp og støtte til planleggingen av en ny runde med Generasjonslekene i 2023.

«Vi synes Generasjonslekene er et spennende og flott konsept som gir rom for samhandling mellom alle aktører i Kommunen. Nå jobber vi med å sette sammen en tverrfaglig prosjektgruppe av engasjerte askøyværinger som har lyst til å bli med å arrangere Generasjonslekene med oss.» sier Tina Dale og Aasa Hamre fra Askøy Frivilligsentraler. 

I et aldersvennlig Norge skal det være møteplasser og arenaer der alle generasjoner kan møtes gjennom ulike aktiviteter. Ved å legge til rette for at Generasjonslekene kan arrangeres i enda flere norske byer og tettsteder, ønsker vi å bidra til nettopp dette. Vi er veldig glade for at akkurat Askøy er med sier Anne Berit. 

Bli med på en flott dag duket for lek og moro for alle Askøyværinger uansett alder!
For første gang skal vi arrangere Generasjonslekene på Askøy og vi håper dere er klar for å bidra til god stemning og tidenes folkefest.

Generasjonslekene er et arrangement i regi av Askøy Frivilligsentraler, Kleppestø og Herdla, i samarbeid med frivillige organisasjoner, enkeltfrivillige, Kleppestø Senter og med støtte fra Senteret for aldersvennlig Norge og Sparebanken Vest

De ulike lag/foreninger som stiller klart med en lek til nå er:

AKBIL (Askøy Kommune Bedriftsidrettslag)
Askøy Turlag
Askøy Badmintonklubb
Ramsøy Helselag
Blå Kors Barnas stasjon
BUA Herdla/Kleppestø
Askøy Diskgolfklubb
Askøy Håndballklubb
Askøy Arbeiderparti
SV Askøy
Askøy Venstre
Askøylisten

Ta med deg familien å kom! Konseptet er enkelt: Det handler om å være aktive på tvers av alder.Det blir en lokal, lavterskel variant av «mesternes mester». Det viktigste er å samarbeide og ha det gøy!

Lagene skal bestå av 3-5 personer og skal representere minst to generasjoner. Laget blir registrert ved start utenfor parkeringen v/Mester Grønn før man kaster seg i gang med aktivitetspostene.😎

➡Hvem kan bli med?
Absolutt alle som ønsker! Det er gratis å delta, det er bare å møte opp og kle seg etter været. Ta med naboen, kompisen, bestemor eller foreldrene eller barna dine. Vi kan også sette sammen lag der og da. Minimum to generasjoner må være representert!
➡Hvordan bli med?
Møt opp på parkeringen på taket på Kleppestø Senter lørdag 26.august en gang det passer for deg mellom klokken 11.00-15.00. Da blir du satt opp på et lag, og kommer du sammen med noen får dere selvfølgelig være på samme lag.
➡Hvordan kan jeg delta?
Gå til det oppmerkede startområdet på parkeringen på taket på Kleppestø Senter, og registrer deg som deltaker. Du trenger verken å trene aktivt eller å ha på treningsklær for å være med.
➡Er det vanskelige øvelser?
Nei, det er ingenting å frykte. Snille og oppmuntrende frivillige veileder lagene til å komme i gang, i tillegg til god skriftlig beskrivelse ved aktivitetspostene.
➡Blir det premier?
Det blir medaljer til barna når dere har vært innom de forskjellige postene, og alle får diplom!

Ler mer om generasjonslekene her: lenke til senteret for et aldersvennlig Norge: https://www.aldersvennlig.no/.../dette.../generasjonslekene

Vi gleder oss til å se DEG!

Kontaktinformasjon

Aasa Hamre, Daglig leder Frivilligsentral (Kleppestø),
aasa.elise.hamre@askoy.kommune.no /
44 04 97 41

Tina Dale, Daglig leder Frivilligsentral (Herdla),
tina.dale@askoy.kommune.no /
488 83 372

Senteret for et aldersvennlig Norge: Anne Berit Rafoss, prosjektleder,
anne.berit.rafoss@helsedir.no/
924 67 192

Les mer om Generasjonslekene og Senteret for et aldersvennlig Norge på
www.aldersvennlig.no

Generasjonslekene Askøy

Dato Kl. Tittel Sted
Lør 25.05 11:00 Generasjonslekene Askøy 2024 Kleppestø senter
2024 © Kleppestø Frivilligsentral