TV-aksjonen

Nest siste søndag i oktober hvert eneste år samles folk i fra bygd og by i hele Norge for å gå årets viktigste søndagstur. Frivillige over hele Askøy mobiliseres til å ta del i dugnaden, og sammen går for å hjelpe mennesker i vanskeligstilte situasjoner. Kleppestø Frivilligsentral er med som fast koordinator av TV-.aksjonen på Askøy, sammen med blant annet Herdla Frivilligsentral som har lang tradisjon som koordinator.

Aldersgruppe: For alle

Om Tv-aksjonen i Norge

TV-aksjonen er en nasjonal dugnad der hele Norge deltar: Kongehuset, Stortinget, regjeringen, fylkeskommuner, kommuner, næringsliv, skoler, menigheter, lag og foreninger og lokalsamfunn. I kommunene og nærmiljøene står de frivillige på for å engasjere skoler, næringsliv, trossamfunn, lag og foreninger. De rekrutterer bøssebærere, og organiserer bøsseinnsamlingen.

Hver høst siden 1974 har TV-aksjonen vært arrangert i Norge, og har bidratt til livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Over ni milliarder kroner er samlet inn på dugnad. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode.

TV-aksjonen er ikke bare en innsamlingsaksjon, det er også en omfattende holdnings- og informasjonskampanje som innebærer bred dekning i media, et eget undervisningsopplegg og samarbeid med det frivillige Norge.   

TV-aksjonen på Askøy

I mange år har Frivilligsentralen hatt hovedansvaret for å koordinere TV-aksjonen på Askøy. Dette gjøres i samarbeid med varaordfører, FAU på de ulike skolene, ildsjeler og frivillige. I forbindelse med aksjonen arrangeres det også små og store stunt/arrangementer knyttet til denne. 

Årets organisasjon; Redd Barna

I 2023 går pengene til krigsrammede barn både i Norge og rundt om i verden med temaet:  "La barn Leve i fred"

Hver sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå. Årets innsamlede midler går til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene trygger for barn. 

Sammen skal vi hjelpe barn som sliter med traumer, uhelse og ernæringsproblemer, gjenforene familier, sikre trygg skolevei og klasserom, samt trygge nærområder for lek og latter. 

Pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal vi hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt. 

Vil du vite mer om TV-aksjonen? Klikk her

Engasjere deg i året TV-aksjon? Klikk her

Har du spørsmål angående TV-aksjonen ta gjerne kontakt på epost eller telefon: frivilligsentralen@askoy.kommune.no / 56 15 81 24 


2024 © Kleppestø Frivilligsentral