Mandag 10 Oktober 2022
Kl. 07:00 - 09:00, Kleppestø Kai
Verdensdagen for psykisk helse 10.oktober
Etter to år med pandemi og med en urolig verden som stadig er i endring er det kanskje enda viktigere å rette søkelyset mot at vi alle har en psykisk helse. 10. oktober er den internasjonale verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er; Vi trenger hverandre. #løftblikket.

Verdensdagen for psykisk helse er en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, som markeres av hele landet mellom uke 39-42 hvert år.

Askøy Frivilligsentral skal selvsagt være med på å markere verdensdagen. Sammen med blant annet Askøy Frisklivsentral, Origo og Familie og inkludering markeres dagen med en utdeling av goodibags og varm drikke på Kleppestø Kai mandag 10. oktober kl. 07-10.

Det er i år 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet 10. oktober som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land, ofte for å skape oppmerksomhet om globale samfunnsutfordringer innen psykisk helse.

I Norge er Verdensdagen en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, og blir markert av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og enkeltpersoner fra hele landet mellom uke 39-42 hvert år. Mental Helse har koordinert kampanjen siden 1992 på oppdrag fra Helsedirektoratet ( informasjon hentet fra verdensdagen.no).

Vi har alle en psykisk helse, som er en helhetlig og viktig del av vår folkehelse. Alle trenger å kjenne på tilhørighet, samhold og mestring. Det skal så lite til for å glede noen andre med et smil, et vennlig ord eller bare det å si hei. Med andre ord; Vi trenger hverandre. Løft blikket! 

2024 © Kleppestø Frivilligsentral