Dagstur til Bekkjarvik på Austevoll

Medlemmer i Mental Helse Askøy, Slaggruppen Askøy og frivillige på Seniortreffet dro på en dagstur til Bekkjarvik 2.september.

Turen startet på Kleppestø Kai klokken 10. Vi var 36 personer på tur denne dagen og vår sjåfør Alf Gunnar fraktet oss trygt fram til fergeleiet på Krokeide. Her fikk man mulighet til å strekke på beina og gå ned i kaféen. 

Etter 45 minutter overfart ankom vi Austevoll og vi dro innom Storebø. Flere av passasjerene har vært på Austevoll flere ganger og hadde små detaljer og historiske fakta som de fortalte gjennom bussenturen. Det ble blant annet kommentert at vi kjørte over 4 (!) ferister på veien ned til Bekkjarvik. 

Vi var heldige med strålende sol hele dagen, men det kom en sur vind som stadfestet at høsten er her. Vi fikk en halvtimes historisk gjennomgang av begynnelsen til Bekkjarvik gjestgiveri av Inge Halstensen.  Deretter fikk deltakerne litt tid til å se Bekkjarvik "sentrum" før vi skulle spise klokken 14. Det ble valg mellom hamburger eller dagens fisk. 

Bekkjarvik Gjestgiveri har de siste årene fått stor oppmerksomhet på grunn av eminente kokker på kjøkkenet deres. Ørjan Johannessen som er en av kokkene, og sønn av styrer, har blant vunnet gull i Bocuse d´Or Lyon og tittelen 'Årets Kjøkkensjef' gitt av Norges Kokkmesteres Landsforening. Vi var derfor veldig spente på maten. Dagens fisk, laks, med grønnsaker og smørsaus var veldig god. Burgeren hadde visst flere smakt bedre. 

Etter middag ble det tid til å se rundt i parkområdet til gjestgiveriet, og det var pyntet vakkert med rosebed, nyklippet gress og flere pene anlagte bed. Vi takket farvel til Austevoll for denne gang rundt kl. 16. Vi var tilbake på Askøy litt før 18. Takk for en flott tur! 


2024 © Kleppestø Frivilligsentral