Frivillige som hjelper til med massevaksinering i Askøy Forum

Fantastiske frivillige fra lag og organisasjoner på Askøy hjelper til med massevaksineringen i Askøy Forum

Torsdag 8.april startet massevaksineringen i Askøy Forum. Fra desember har kommunen sammen med ulike lag og organisasjoner planlagt gjennomføringen av vaksineringen. Det var en stor kabal som skulle gå opp, med mange x-faktorer i bildet. Det vaksineres kun med Pfizer/BioNTech og den har en kort holdbarhetstid. Helseavdelingen får heller ikke vite før uken før antall doser som kommer til øyen. 

Nå har vi vaksinert i Forum i litt under én måned (2-3 fulle dager i uken). Ca. 30 frivillige er i sving per dag, fordelt på inne og ute. Oppgavene går ut på å f.eks. å dirigere trafikk og parkering, ta imot de som skal vaksinere seg og vise dem til rett sted, temperaturmåling, observasjon, koke kaffe og servere dem som jobber med vaksinering og andre logistikkoppgaver. 

Det er et stort apparat som er i gang hver dag det vaksineres og en stor applaus til både de frivillige og ansatte som står på! Daglig leder i Frivilligsentralen koordinerer de frivillige som skal på vakt i Forum, og jobben er gjort mye enklere takket være InVi sitt vaktordningssystem. Vaksineringen er spådd til å ta seg opp i juli og utover sommeren og høsten. Tusen takk til frivillige i Folkehjelpen, Røde Kors, Lions, Kystlaget, Askøy på Langs dugnadsgjengen, Ask Friidrett, AmCar klubben, Askøy Rotary, Veteranene på Askøy, Askøy Frivilligsentral og Nye Hetlevikalliansen. Publikum gir dem også bare skryt og forteller om et apparat som går på skinner slik at alle føler seg godt ivaretatt og trygge.

Bildet er tatt av Kaspar Knudsen for Askøyværingen.

2024 © Kleppestø Frivilligsentral