Frivilligprisen utdelt på årets Prisgalla

På Askøy kommune sin Prisgalla torsdag 20.april ble Frivilligprisen for 2022 delt ut. Årets vinner har i mange år vært en pådriver for inkluderingsarbeidet er på øyen og er en verdig vinner av et spesielt år som også var Frivilligåret.

Frivillighet og inkludering

Årets Frivilligpris gikk til en kvinne som er svært engasjert og opptatt av frivillighet og inkluderingsarbeid. Selv om vedkommende lever et travelt familieliv tilbringer hun store deler av fritiden sin som frivillig til stor glede for andre mennesker. Hun har et ekstra brennende hjerte for at alle skal bli inkludert og sett på som en ressurs i lokalsamfunnet, og hun er blant annet leder for Internasjonal kvinnekafe hos Røde Kors og kvinnenettverket til Norsk Folkehjelp Askøy.

Askøy Frivilligsentral sitt styre er imponert over innsatsen og alle timene vinneren legger ned i det viktige inkluderingsarbeidet. Frivilligprisen gis til en initiativrik person som med sine ideer, pågangsmot og frivillig arbeid har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn. Det er ingen tvil om at årets vinner er en sterk ressurs for Askøy og verdig tittelen årets frivillig 2022.

Kom selv til Askøy som flyktning

I intervju med UKS reporter etter utdelingen sier Rahel at når hun fikk vite at hun var vinner at årets frivilligprisen tenkte hun at det er mange ildsjeler på Askøy som kunne vunnet prisen. Hun er veldig takknemlig og setter pris på å bli anerkjent for det arbeidet hun gjør. Hun takker andre frivillige som har støttet henne hele veien og kollegaene som jobber med henne i kulturavdelingen og på helsetunet. Hun hadde ikke vært der hun er uten de som har støttet henne på veien. 

Hun kom selv som 16-åring som mindreårigflyktning for mange år siden og sier hun ble selv tatt godt i mot av frivillige på Askøy. Å komme til Norge var veldig tøft. Alt var nytt, vær, folk, tradisjon og kultur. Hun ble så godt tatt i mot og inkludert. Og etter dette kjente hun på at hun også ville gi tilbake og samtidig møte nye flyktninger med en varm velkomst når de kommer nye til Askøysamfunnet. 

Rahel sin takketale når hun mottok prisen var utrolig flott og rørende. Flere hadde tårer i øyene når hun gikk ned fra scenen. 

Gratulerer med prisen, og takk for at vi fikk tilbringe denne kvelden sammen med deg! 

2024 © Kleppestø Frivilligsentral