Innholdsrik dag med Bybonde Askøy på besøk

Onsdag 03. Mars 2022 ble det sådd alt i fra jordbær til salat inne på Frivilligsentralen. Kristin Noreng - Fjellheim (Bybonde Askøy)stilte med høy kunnskap, jord og frø, til stor glede for små og store besøkende.

Praten gikk lett, og henda ble skitne under Familiedyrking i vinterferien. I samarbeid med Bybonde Askøy gjennomførte vi en praktisk workshop, og sentralen ble for en liten stund fylt opp med jord og god stemning. 

Kristin Noreng-Fjellheim fra Bybonde Askøy viser oss ulike måter å kutte melkekartonger

Bybonde AskøyForskjellige frø sådd i ulike "potter"

Bybonde Askøy er en frivillig organisasjon og ressursgruppe som drømmer om flere små byhager på Askøy. Med god kunnskap og engasjement håper de på å kunne inspirere andre til å dyrke hjemme,samt skape en generell interesse for det å dyrke sin egen mat.

Det finnes flere gode grunner til å produsere sin egen mat. Under workshopen erfarte vi at det både er gøy, samlende og viktig. 

Bybonde Askøy er en relativ fersk organisasjon som fortsatt er i vekst, med plass til mange flere. De startet opp i 2020, og som mange andre måtte også Bybonde Askøy legge flere planer på is under pandemien.

Nå går vi derimot mot lysere tider, og hva passer vel bedre da enn en workshop sammen med Bybonde Askøy?

I går hadde vi Kristin på besøk, som ivrig delte av sin kunnskap om ulike frø, grønnsaker og hvordan lykkes med å bli egen bybonde hjemme.

Både barn og voksne stilte flere gode spørsmål til Kristin som med glede delte ut sine tips og triks. 

Yoghurtbegre og melkekartonger

Dersom du er en av de som tror at en må investere hundrevis av kroner for å dyrke egen mat, må du tro om igjen!

I går fikk vi gode råd om hvordan en kan lykkeJorden vannes godt før frøene sås

s ved å dyrke alt i fra gulerøtter til sukkererter i gamle melkekartonger, yoghurtbegre og eggekartonger. Her er det bare fantasien som setter grenser, ikke lommeboka!

Kristin fortalte også om hvordan de ulike plantene vokser, og viste oss hvordan vi best kan skjære ut kartonger slik at vi får plass til jord og frø.

Grønne fingre

Det ble sådd utallige frø i løpet av dagen, så nå gjenstår det bare å se hvem av oss som har grønne fingre! 

Heldigvis hadde Kristin laget infoskriv til oss om de ulike plantene, og hvordan en best kan lykkes med egen dyrking. Kanskje klarer til og med vi som ikke har grønne fingre å få det til? 

Takk til alle som ble med oss på en lærerik og gøy dag. Tilbakemeldingene fra både barn og voksne var svært positive, og vi kan ikke annet enn å si oss fornøyd med gårsdagens program. 

Tusen takk til Kristin og Bybonde Askøy for samarbeidet. Vi ser frem til flere "sprell" sammen med dere. 

Nå er vi på Askøy Frivilligsentral spent på å se om det kommer noen vekster i kartongene våre i tiden som kommer.

Kommer det noe salat her mon tro? 

2024 © Kleppestø Frivilligsentral