Nyhetsbrev vår/sommer 2022

Solen skinner og det nærmer seg sommerferie på Frivilligsentralen. Det har vært en travel vår for Askøy Frivilligsentral fullt opp med aktiviteter for både store og små. Et helt halvår er allerede forbi, og vi vil benytte anledningen til å gi alle våre interessenter et lite innblikk i halvåret som er gått.

Åpningsfest for BUA Herdla

Som en av de første i landet åpnet vi i februar en ny utlånsbod ute på Herdla. I strålende solskinn strømmet små og store til for å bli med på åpningsfesten av vår selvbetjente BUA-ordning. På BUA Herdla kan alle som ønsker det låne GRATIS fritidsutstyr hver eneste dag året rundt. Ved å registrere eget lån via en app på mobilen kan en låne alt i fra telt til sparkehjul. Alle som har registrert seg som bruker inne på www.bua.io kan benytte seg av lånetilbudet. På BUA Herdla har vi også et godt samarbeid med Askøy Folkebibliotek, og de som ønsker det kan låne med seg relevante bøker når de skal ut på tur og oppdagelsesferd i naturskjønne omgivelser.  

Last ned BUA- selvbetjening og Unlock app før du tar turen ut til BUA Herdla så har du alt klart før du låner utstyr. Les mer ved å klikke her:  Åpningsfest BUA Herdla


Flyktningkrisen

Russlands invasjon av Ukraina 24. Februar 2022 sendte store sjokkbølger rundt om i hele Europa, og flere millioner mennesker ble drevet på flukt. Flere ukrainske flyktninger kom tidlig til Askøy og Bergen, og i den forbindelse hev Frivilligsentralen seg rundt på kort tid for å bistå med nødhjelp. Askøy Frivilligsentral har bistått kommunen i arbeidet med å koordinere frivillig innsats, og i den forbindelse opprettet vi tidlig et hjelpesenter sentralt på Kleppestø senter. 


Her har vi lagt til rette for utdeling av nødvendig utstyr og klær, samt møter mellom mennesker. Innsatsen fra frivillige har vært helt enorm, og flere hunder dugnadstimer er lagt ned i arbeidet. For å lese mer om Hjelpesentralen og arbeidet som er gjort kan du klikke her.

Vi opplevde enorm stor pågang av flyktninger, særlig i fra hotellene i Bergen. Flere hundre flyktninger har vært innom Hjelpesentralen for å få hjelp, og etter hvert ble pågangen så stor at vi startet opp Hjelpesentralen Kafe nede på Frivilligsentralen sine lokaler. Vi ble også nødt til å redusere åpningstidene, og har nå kun åpent etter avtale. I løpet av de siste månedene har vi blitt kjent med utrolig mange flotte og sterke kvinner på flukt, og flere av kvinnene har engasjert seg i vårt arbeid som frivillige.

I samarbeid med Askøy Videregående har vi også arrangert aktivitetsdag for flyktninger, og til høsten vil vi fortsette med egne prosjekter for flyktninger. En stor takk rettes til alle samarbeidspartnere, giver og frivillige som har bidratt!

Vår dag og 30 -års jubileum

I forbindelse med frivillighetens år 2022 og vårt eget 30- års jubileum var det duket og klart til fest lørdag 21. mai. På dagtid inviterte vi til storslått feiring for hele familien på Frivilligsentralen og Kleppestø Senter. Flere hundre små og store møtte opp for å bli med oss på festen! På programmet stod det både ansiktsmaling, vandreteater, konserter med Askøy Skolebrass og Flere Farger, rullebrett og rulleskøyter, klovner, kaker og fiskeburgere! Dagen ble avsluttet med avduking av 650 hjertesteiner ved Vatnavatnet - en hyllest til alle de frivillige på Askøy. 

Bybonde Askøy, Senioruniversitetet Askøy, Mangfoldscenen fra AKRA og Kirkene på Askøy stilte også opp med ulike aktiviteter. Flott ungdom fra Ravnanger Ungdomsskole med valgfaget "innsats for andre" stod for aktivitetsbodene, sammen med andre unge frivillige. På Frivilligsentralen kunne vi holde åpen kafe takket være dyktige frivillige som alltid stille opp med et smil om munnen. 

På kvelden var finstasen på når vi samlet oss i Fargeriet for feiring. Over 50 gjester møtte opp for å hedre frivilligheten på Askøy. Kultursjef Stig Ryland loset oss gjennom kvelden som bestod av både musikalske innslag, diktopplesning, sofaprat og god mat. Tusen takk til alle gjester, samarbeidspartnere og frivillige. Takk for en minnerik og fantastisk flott feiring! 

Frivilligsentral Nord

Tenk om vi hadde en frivilligsentral nord på Askøy! Hva ville du ha brukt den til? Hvilke drømmer har du om å få til ulike aktiviteter på nordre Askøy? Hvilke ressurser vet du om, og hvilke har du å tilby? 

Dette er bare noen av spørsmålene vi har stilt lokale askøyværinger nord på øyen i forbindelse med vårt arbeid om å opprette en Frivilligsentral nord på Askøy. I samarbeid med SoNoM inviterte vi til Kaffeprat på Heiarvang Grendahus, hvor fikk inn flere gode innspill som vi har tatt med oss inn i vårt videre arbeid. Vi snakket også med flere engasjerte "norriser" på Fromritoppen i forbindelse med en popup stand i mai, som kom med mange gode ideer og innspill. 

Det gleder oss også at politikerne på Askøy stiller seg positive til å opprette en Frivilligsentral Nord, og vi vil fortsette å jobbe videre med mål om at også bygdene nord på Askøy kan ha gleden av en Frivilligsentral i sitt nærområdet. 

Har du noen gode ideer og innspill til hvor Frivilligsentralen skal etableres? Eller til aktiviteter den bør inneholde? Vi ønsker alle tilbakemeldinger, tips, ideer og innspill hjertelig velkommen. Send oss gjerne en mail på frivilligsentralen@askoy.kommune om du har noe på hjertet. 

God sommer

Det er ingen tvil om at det siste halvåret på Askøy Frivilligsentral har vært innholdsrikt. Dagene har vært fullt opp med alt i fra ukentlige Seniortreff,  til frivillighetsfester, mangfoldfest, frivillighetskonferanser, Blest i Vest og sykkeltur med Norges Frivilligsentraler

Selv om dagene til tider har vært  svært travle, har vi også hatt god tid til både kaffe, vafler og gode samtaler. Nå har de fleste aktivitetene tatt sommerferie, og ungdom fra sommerkontoret "tar over" Frivilligsentralen hele juli. 

Nå gleder vi oss til å nyte late dager i solen, på fjellet, i hagen og ved sjøen, slik at vi får ladet opp batteriene klar til en spennende og innholdsrik høst. 

En riktig god sommer ønskes til alle våre besøkende, frivillige, samarbeidspartnere og interessenter. 

Følg oss gjerne på Facebook slik at du kan holde deg oppdatert på våre tilbud/aktiviteter. Sjekk også ut Det skjer Askøy for å få en oversikt over ulike arrangementer som finner sted i ditt nærmiljø.  


2024 © Kleppestø Frivilligsentral