Sommeravslutning med språkkaféen på Lepramuseet

Lærerik dag på tur til Bergen til Lepramuseet for frivillige og deltakere på språkkafé.

Siden januar i år har Kleppestø Frivilligsentral sammen med Askøy Folkebibliotek og kulturarbeider for flyktning arrangert ukentlig språkkafé. Annenhver uke har vi hatt treff på biblioteket og sentralen, med ulike temaer hver gang. 

Som en avslutning for sommeren var vi invitert til Bergen og Lepramuseet St. Jørgens hospital for å lære mer om leprabakterien og Armauer Hansens oppdagelse. 

Vi tok båten over fra Kleppestø Kai inn til Strandkaien. Vi var 30 personer. Deretter gikk vi sammen bort til Marken hvor museet ligger. 

Det var først en presentasjon gjort av daglig leder Meinrad Wolfram Pohl om historien til museet med litt bilder. Han brukte også tid på å forklare sykdommen og sammenlignet med Covid-19 som alle kjenner godt til. Deltakerne fikk deretter gå rundt i de ulike byggene, se på rommene, og bildene som var utstilt. De frivillige prøvde å forklare til de av deltakerne som hadde spørsmål. 

Når vi var ferdig med å se trakk vi oss tilbake til museet sin hage hvor det var plantet urter og medisinplanter. Her tok vi oss en is i solen. 

Etterpå spaserte vi rolig tilbake gjennom Marken og flere kikket i butikkene langs gaten. Så var det å ta båten tilbake til Askøy. 

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur... :D 



2024 © Kleppestø Frivilligsentral