Vellykket åpningsfest for BUA Herdla

I strålende solskinnsvær feiret små og store askøyværinger åpningen av Askøy sin første selvbetjente utlånsbu på Herdla.

Søndag 27. Februar 2022 var det duket til fest ute på Herdla Fort i forbindelse med åpningen av BUA Herdla. I strålende solskinn strømmet små og store til for å bli med på åpningsfesten. 

Askøy Frivilligsentral er stolt over at vi nå har åpnet vår andre BUA på Askøy, og at vi som tredjemann nasjonalt  kan tilby askøyværinger en selvbetjent utlånsordning ute på Herdla! HELT GRATIS! 

TakknemligFra venstre: Tommy Dale, Jon Bjarne Strand og Stig Ryland.      

Vi er utrolig rørt og takknemlig for godt oppmøte, og for all støtte vi har fått i forbindelse med åpningen. Det er helt fantastisk å se at så mange barn, unge og voksne verdsetter BUA sitt tilbud, og vi gleder oss til å se flere glade fjes i løypen ute på Herdla Fort. 

Vi vil også benytte anledningen til å takke alle våre frivillige som alltid med et smil om munnen bidrar til at vi kan gi askøyværinger unike aktivitetstilbud! Det er ingen tvil om at vi ikke hadde klart å gjennomføre alt vi får til uten deres hjelp. I går ble det servert både pølser, boller og smil til alle oppmøtte, tusen takk for hjelpen!

En stor takk rettes også til Askøy Folkebibliotek for samarbeid om utlån av bøker, til Kultursjef Stig Ryland og varaordfører Roald Steinseide for åpningstale og klipping av snor, samt styret vårt og alle andre som har bidratt i forbindelse med opprettelsen av BUA Herdla.

Fra venstre: Ask Andreas (7år) og Sol Aleksandra (9år) var storfornøyd med å få låne skateboard i BUA 

Selvbetjent løsning

Som tredje utlånsbu i sitt slag, er BUA Herdla en selvbetjent bu. Det vil si at BUA er ubemannet, og alle lån registreres selv. For å kunne låne utstyr må en først registrere seg som låntaker inne på www.bua.io. Ved første gangs lån må godkjent legitimasjon vises. Dette kan enkelt gjøres i BUA Askøy på Kleppestø, eller ved å send sms og bilde av ID til: 48 88 33 72 (I henhold til GDPR slettes selvsagt bildet umiddelbart etter godkjenning!).

Videre må appene BUA selvbetjening og Unlock lastes ned via Apple store eller Play butikk på din smarttelefon, så er du klar til å registrere dine lån på 1-2-3. Alt utstyr er merket med QR-koder som enkelt scannes med BUA-appen. Når lånet er registrert står du fritt til å disponere utstyret i en uke fra utlånsdato. 

Uten økonomisk støtte fra BUFDIR, Sparebankstiftelsen SR-bank, Askøy kommune og Askøy Frivilligsentral hadde ikke BUA Herdla blitt en realitet. Tusen takk til XXL Sartor for levering av utstyr til god pris. 

Gratis fritidsutstyr

Det er helt GRATIS å bli med i BUA-gjengen! Alt vi forventer av deg som låntaker er at du leverer inn utstyret i tide, og at utstyret er helt, rent og pent ved innlevering. Utstyret på BUA Herdla er tilpasset området, og vi streber etter å utvide sortimentet kontinuerlig etter behov. Rulleskøyter, beskyttelsesutstyr, sparkesykler og mer moro er allerede på vei inn. 

Vi håper på at tilbudet vårt blir populært, og at våre låntakere verner om tilbudet ved å hjelpe oss å passe på og holde det ryddig inne i BUA. 

Overveldende respons

Åpningsfesten gikk over all forventning med minst 200 oppmøtte. Det var god stemning, barnelatter og vår i luften, og vi kan ikke annet enn å si oss storfornøyd med gårsdagens fest! 

Både Askøyværingen, Askøy Kommune og Askøy 24 gjestet festen, og de har alle laget flotte reportasjer i fra åpningen. Tusen takk!



BUA Herdla bader i sol, klar for åpning       Ask Andreas (7år) på stylter med pappa Tommy  Trude Egge Heimens og Aasa Hamre hjelper til med registrering på bua.io  

2024 © Kleppestø Frivilligsentral